Під час відключення електроенергії можливі перепади напруги, через які може страждати техніка. Фахівці "Черкасиобленерго" назвали кілька способів уникнути поломок електроприладів.

Експерти роблять різні прогнози щодо відключень світла у опалювальний сезон, але всі вони сходяться в одній думці – обмежень не уникнути. Тому варто підготуватися.

Відключення світла. Фото: скрін youtube

Енергетики попереджають, що дотримання оператором системи розподілу показників якості електроенергії не розповсюджується на випадки застосування графіків відключення. Це означає, що можливі перепади напруги, які здатні вивести з ладу побутову техніку.

Електроприлади. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає

Показати ще

Варіанти, як урятуватися від "стрибків" напруги:

  • під час відключення світла вимикати прилади з розеток, особливо ключову техніку – холодильники, бойлери, пральні машинки. Через 10-15 хвилин після відновлення електроживлення прилади можна вмикати в мережу;
  • встановити реле напруги, яке реєструє відхилення від стандартної напруги та відключає всі прилади. Техніка автоматично вмикається, коли фіксується нормалізація напруги;
  • встановити стабілізатори напруги чи джерело безперебійного живлення. Ці пристрої допоможуть уникнути негативного впливу стрибків напруги у мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зима без тепла і світла чекає на українців: як великі міста готуються до блекауту.

Також наш портал інформував, ефективні способи зігрітися в умовах поганого опалення: як не замерзнути цієї зими.

Крім того, ми писали, чи може енергосистема виявитися непридатною для ремонтів: експерт озвучив головні страхи.