Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять проводити вільний час за відеоіграми, є дуже цікава інформація. Справа в тому, що багатьох сильно дратують нескінченні лаунчери, які автоматично встановлюються разом із грою.

Мало того, що доводиться завантажувати на комп'ютер ігровий магазин, тому після завантаження гри вона ще й запускається через власний лаунчер.

В результаті віртуальний простір засмічується програмами EA, Ubisoft, Rockstar, Paradox, Origin та інших. Про це пише портал Kotaku.

Пара геймерів, скріншот: YouTube

Найголовніше, що вони вам зовсім не потрібні, оскільки запустити будь-яку гру ви можете з програми ігрового магазину – Epic або Steam. Лаунчери не мають жодного сенсу, адже кожен із них агрегує ярлики ігор від своєї студії, а не всі наявні ігри на комп'ютері.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Показати ще

Тому вони тільки займають місце в пам'яті вашого комп'ютера і змушують вас пам'ятати, яка студія випустила ту чи іншу гру і де ярлик її запуску. До того ж, часто вони здійснюють самостійний вихід із системи і вам доводиться пам'ятати і щоразу вводити пароль, щоб просто пограти в гру. Це неймовірно дратує! Але, схоже, скоро це зміниться.

Геймер, ПК, ігри / фото: Х

Прощайте, лаунчери

Після нещодавнього оновлення Civilization VI більше не вимагає запуску за допомогою лаунчера 2K Games. Її майбутнє продовження також не змушуватиме гравців використовувати сторонні лаунчери. Це лише останній приклад нової позитивної тенденції. Принаймні для ігор, які розповсюджуються через Steam.

У липні гра Kerbal Space Program тихо отримала оновлення, яке видалило вимогу запускати лаунчер, який прив'язали до проекту через кілька років після його релізу.

Тим часом, у травні EA оголосила, що It Takes Two, відзначена нагородами кооперативна гра для платформи, також відмовилася від запуску EA Games. Це спростило гру на Steam Deck.

У липні EA також підтвердила, що жовтнева Dragon Age: The Veilguard також не вимагатиме від гравців завантажувати та встановлювати сторонні програми.

Хоча поки що кількість компаній, які відмовляються від лаунчерів у своїх проектах, поки що невелика, цей тренд, ймовірно, згодом підхоплять і інші розробники. Але навряд чи очікується, що вони оновлять усі свої старі ігри, щоб вони не вимагали сторонніх програм. Хіба що найпопулярніші, які досі грає велика кількість людей.

Нагадаємо, українські розробники вриваються у Steam: все, що потрібно знати про Ukrainian Games Festival.

Раніше повідомлялося, розробники Kingdom Come: Deliverance 2 перенесли реліз, але 21 серпня подарують шматочок геймплею.

Також, олди оцінять: настілка "Heroes of Might and Magic III" отримала українську локалізацію і забула дорогу в РФ.