Не секрет, що за душної та спекотної погоди мобільні телефони сильно нагріваються. Такий вплив на апаратуру може спричинити серйозну поломку або навіть виходу з ладу. Саме тому людям варто подбати про те, щоб охолодити гаджет. І зробити це можна чотирма способами.

Експерти радять влітку намагатися менше користуватися смартфоном, щоб уникнути перегріву, і не заряджати його за сильної спеки.

Про те, як "охолодити" телефон, коли на вулиці спека, розповів один із українських блогерів, який часто ділиться технологічними новинами у соціальних мережах.

Смартфон. Фото: скрін youtube

Але й охолоджувати мобільний телефон радикальними методами не варто. Різкі перепади температури негативно впливають на роботу гаджета. Краще все ж таки дотримуватися простих правил.

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

По-перше, варто відключити деякі функції та програми, які використовують чимало енергії. Це не тільки збереже заряд телефону, а й не дасть йому занадто грітися. Допоможе також зменшення яскравості екрана вдень.

Ноутбук та смартфон. Фото: скрін youtube

Другим способом знизити температуру смартфона, що нагрівся, стане зняття чохла. Справа в тому, що він виступає в ролі теплоізолюючої оболонки і не дає гаджету охолоджуватися під час використання. І якщо зняти чохол, телефон менше нагріватиметься.

Смартфон. Фото: скрін youtube

Режим економії заряду допоможе уникнути перегріву пристрою. У такому стані телефон обмежить роботу більшості функцій, крім найнеобхідніших, зменшить яскравість екрану і допоможе споживати менше енергії. У спекотні дні це стане способом уникнути перегріву смартфона.

Нагадаємо, стали відомі деталі iPhone 16 та iPhone 16 Pro: здивують швидкістю зарядки.

Раніше повідомлялося, що українці знайшли спосіб охолоджуватися без світла: які бездротові вентилятори вибирають найчастіше.

Також, у мережу злили перший скріншот BioShock 4: чим поділилися розробники.