Технологічний гігант компанія Samsung презентувала смартфон, який може згинатися, а також він обертається навколо зап'ястя і навіть працює як розумний годинник. Схоже, що в найближчому майбутньому ми можемо побачити цілу низку подібних продуктів, які надійдуть у продажі. Декілька великих компаній вже розглядають цей прототип.

Компанія Samsung називає цей телефон, що згинається, Cling Band. В його основі лежить гнучкий OLED-екран.

Про це стало відомо завдяки публікації видання wccftech.

Смартфон-браслет, фото: Wccftech

Ви можете використовувати цей "браслет" як смартфон або розумний годинник - залежно від того, як ви його використовуєте, на екрані з'явиться відповідний інтерфейс.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Коли пристрій повністю розпрямляється, він виглядає як будь-який інший смартфон має тонкий форм-фактор і безрамковий дисплей.

Смартфон-браслет, фото: Wccftech

Розробники розмістили камеру на задній панелі, USB Type-C для заряджання та динамік. Згинання підтримується пазообразной структурою, яка дозволяє пристрою легко змінювати форму.

Коли ви згинаєте телефон, бачите, що він утворює форму дуги. На задній панелі також є пульсометр, а це означає, що якщо носити його на зап'ясті, він може перетворитися на фітнес-трекер, який забезпечить повне відстеження, що підтримується програмою Samsung Health.

Смартфон-браслет, фото: Wccftech

Але варто зазначити, що він не набуває форми кола або еліпса, тому може легко злетіти з руки. Якщо не трясти рукою, то, як видно на одній із фотографій, смартфон тримається завдяки притисканню до тіла.

У Cling Band є багато речей, які не є ідеальними для стандартного смартфона:

Для початку, на думку спадає довговічність – скільки згинань витримає такий екран?

Інша проблема – наскільки незручно постійно носитиме його на зап'ястя.

Крім того, не зовсім зрозуміло, навіщо пристрою датчики для відстеження здоров'я на задній панелі, якщо компанія намагається продати нам відстеження здоров'я за допомогою годинника та нового кільця Galaxy Ring, яке також показали на тій же виставці MWC.

Нагадаємо, дитинство в епоху гаджетів: вчені з'ясували зв'язок між користуванням смартфоном у ранньому віці та психічними розладами.

Раніше повідомлялося, виробники смартфонів офіційно попросили не класти гаджети в рис: стане лише гірше.

Також, закривати всі програми для збереження батареї – міф: українцям розповіли секрет про смартфони.