Смартфон – це досить дорогий і корисний пристрій, що потребує певного догляду.

Щоб зберегти його в робочому стані якомога довше, потрібно дотримуватися кількох простих правил.

Скрін, відео YouTube телефон

Екран

Екран є одним із найкрихкіших елементів смартфона, особливо якщо він скляний. Найкращий спосіб захистити екран – наклеїти на нього захисне скло, яке має закривати всю передню панель смартфона. Навіть найменший скол у кутах екрану може призвести до того, що тріщина пошириться далі. Для збереження якості екрана не слід використовувати смартфон на максимальній яскравості, оскільки це призводить до вицвітання екрана.

Корпус

Щоб захистити корпус від подряпин та сколів, рекомендується використовувати чохол. Однак на корпусі є не менше 3 кнопок - включення та дві клавіші гучності, які можуть вийти з ладу з часом. Не слід докладати великих зусиль, щоб відрегулювати гучність або увімкнути/вимкнути пристрій, оскільки це може пошкодити кнопки. Якщо кнопки не реагують, можливо, смартфон просто підвис і сила натискання на кнопку ніяк не зможе вплинути на його роботу. Гнізда для зарядного пристрою та навушників необхідно підібрати з чохлом з гумовими заглушками, щоб уникнути попадання бруду всередину. Відкриті отвори під динамік і мікрофон потрібно регулярно очищати, щоб уникнути попадання пилу та бруду всередину.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Блокування реклами на смартфоні, скріншот: YouTube

Камера

Камера смартфона – це один із його найважливіших елементів, що вимагає особливої ​​уваги при догляді за пристроєм. При невдалому поводженні зі смартфоном, лінза камери може зазнати значних пошкоджень, що негативно позначиться на якості фото та відео.

Для захисту лінзи камери від подряпин та відбитків пальців рекомендується використовувати захисні кейси із спеціальними кришками для камери. Також важливо не розміщувати пристрій із камерою на грубих та нерівних поверхнях, щоб уникнути незрозумілих подряпин.

Отже, догляд за смартфоном – це не просто вибір правильного чохла та захисного скла. Щоб пристрій довго служив, необхідно дотримуватися правил користування та зберігання. Не забувайте про регулярне очищення та перевірку пристрою на наявність проблем.

Нагадаємо, що iPhone 16 Plus розчарує фанатів Apple: його можуть зробити гірше, ніж 15 модель.

Раніше ми повідомляли, що для "яблучних" фанатів: гаджет Apple, який анонсували у 2018 році, засвітився на відео.