Сучасні побутові прилади, навіть коли здається, що вони вимкнені, можуть продовжувати витрачати електроенергію через так зване "фантомне споживання". Наприклад, багато телевізорів, коли вимикаються за допомогою пульта, залишаються підключеними до електромережі через шнур живлення, що вставлений у розетку.

У такому стані телевізор може споживати енергію, щоб відгукатися на сигнали від пульта або для підтримки функцій у режимі очікування.

Перегляд телевізора. Фото: скрін youtube

Комп'ютери та ноутбуки також можуть витрачати електроенергію через підключені адаптери живлення, зарядні пристрої та підключені периферійні пристрої (наприклад, монітори, принтери), навіть коли вони вимкнені.

Роутери, які постійно забезпечують доступ до Wi-Fi, також споживають електроенергію, навіть коли Ви не використовуєте Інтернет.

Популярні новини зараз

ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує

Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті

Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів

Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті

Показати ще

Домашній роутер, скріншот: YouTube

Багато побутових приладів, які мають цифрові дисплеї, таймери або режими очікування, також витрачають енергію для підтримки цих функцій.

Як зменшити "фантомне споживання"? Найефективніший спосіб - вимкнути прилади повністю від електромережі, коли вони Вам не потрібні.

Зарядка телефону. Фото Freepik

Використання розеток з вбудованими вимикачами або таймерами може допомогти автоматизувати цей процес і зменшити споживання електроенергії в стендбай режимі.

Нагадаємо, світло за пів ціни: у "Yasno" підказали, як українцям впоратися з "космічними" платіжками

Раніше ми писали про те, що як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила

Вам буде цікаво дізнатися причина ваших захмарних платіжок: енергетики попередили споживачів