Мрії про колонізацію Марса можуть стати недосяжними. Вчені виявили, що довготривале перебування на Червоній планеті неможливе через високий рівень радіації.

Навіть з використанням передових технологій людина не зможе там жити довше чотирьох років, повідомляє UNILAD.

NASA вже відправила на Марс декілька роботів і планує в наступному десятилітті відправити туди людей. Дослідження Марса може допомогти нам краще зрозуміти минуле та майбутнє Землі.

Ретроградний Марс. Фото: скриншот з відео

Минулого року вчені з США, Росії та Німеччини спробували оцінити вплив життя на Марсі на людину. Їх цікавило, чи можна захиститися від радіації і, якщо так, то коли найкраще відправляти місію.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Дослідження показало, що люди не зможуть залишатися на Марсі на тривалий час. Через чотири роки рівень радіації перевищить безпечні норми.

Космічний корабель має забезпечити захист на шляху до планети і назад, але навіть дуже товсті матеріали корабля не допоможуть, а лише посилять випромінювання.

Марс

Вчені вказали, що найкращий час для польоту на Марс - коли активність Сонця досягає свого піку. Воно відштовхує найнебезпечніші частинки, частково захищаючи астронавтів.

Підсумок невтішний: до Марса дістатися в найближчі роки можливо, а оселитися на ньому - ні. Ще одна причина оберігати Землю – іншого дому у нас поки що немає.

Марс, фото Focus.ua

Раніше ми вже повідомляли, що слідом за північним сяйвом у містах України з'явилися "світлові стовпи".

Останнім часом у різних куточках України фіксується безліч різноманітних атмосферних явищ, здебільшого пов'язаних із глобальним потеплінням.

Як, наприклад, північне сяйво, яке ми в принципі не повинні бачити ні в Києві, ні в інших південніших містах. Чергове незвичайне атмосферне явище у нашому небі – світлові стовпи... Інформація про це з'являється у численних повідомленнях у телеграм-каналах.