Користувачам Google Chrome на Windows, Mac та Linux необхідно встановити останнє оновлення браузера, щоб захистити себе від серйозної вразливості системи безпеки, яку активно використовують хакери.

Цю інформацію надали на порталі "theverge"

"Google відомо про повідомлення про те, що експлойт для CVE-2022-3075 існує в дикій природі", - йдеться в повідомленні в блозі компанії від 2 вересня. Анонімний інформатор повідомив про проблему 30 серпня, і Google заявляє, що очікує, що оновлення буде доступне для всіх користувачів найближчими днями чи тижнями.

Компанія ще не опублікувала багато інформації про помилки. Що відомо на даний момент, так це те, що це пов'язано з "Недостатньою перевіркою даних" в Mojo, наборі бібліотек часу виконання, що використовуються Chromium, кодовою базою, на якій побудовано Google Chrome.

Встановлення Google Chrome, web-city.org

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

«Доступ до відомостей про помилки та посилання може бути обмежений доти, доки більшість користувачів не отримають виправлення», — заявили в компанії. Зберігаючи ці деталі в секреті, Google ускладнює хакерам з'ясування того, як використовувати вразливість, перш ніж нове оновлення закриє можливість для атак.

Користувачам Chrome потрібно перезапустити браузер, щоб активувати оновлення. Це оновить Chrome до версії 105.0.5195.102 для Windows, Mac та Linux. Щоб переконатися, що ви використовуєте останню версію, клацніть піктограму з трьома точками у верхньому правому куті браузера. Перейшовши до «Довідки» та «Про Google Chrome», ви потрапите на сторінку, на якій буде вказано, чи оновлено Chrome на вашому пристрої.

Це останнє оновлення з'явилося через кілька днів після того, як 30 серпня Google випустила Chrome версії 105. Це оновлення вже містить 24 виправлення безпеки.

Як раніше повідомляв портал "Знай", на Meta подали до суду за порушення конфіденційності користувачів.