Фізики з Лейденського університету надрукували на 3D-принтері мініатюрну версію зорельота класу Intrepid з Star Trek (через PC Gamer). Ідею крихітного зорельота ви, ймовірно, не розглядали поза сюжетом епізоду Star Trek, але ця мікроскопічна модель насправді є частиною більшого дослідницького експерименту, який фізики опублікували в науковому журналі Soft Matter.

Читайте Знай в Google News!

Корабель довжиною в п'ять мікрометрів виглядає як військовий корабель США "Вояджер" і був надрукований фізиками для дослідження мікроплівців. На відміну від імпульсних двигунів і варп-двигуна свого телевізійного аналога, цей Voyager рухається через рідину за рахунок хімічних реакцій між його платиновим покриттям і розчином перекису водню, в який його помістили фізики. У своїй статті зазначається , що ці дослідження зазвичай використовують сферичні моделі для випробувань, тому більш незвичайні форми, які ви бачите тут, були призначені для отримання різних результатів та розширення можливостей 3D-принтера дослідників у процесі.

Мікроплівці-це широка наукова категорія, яка використовується для сортування організмів і предметів, що переміщаються в рідинах. Бактерії або білі кров'яні тільця можна вважати мікроплавателями, як і синтетичні об'єкти, створені для вивчення, такі як крихітний Voyager або модель 3dbenchy (буксир, часто використовуваний для тестування 3D-принтерів), які лейденські фізики також включили в свої тести.

Популярні новини зараз

Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати

Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах

Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні

570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 отримав ті ж проблеми, що і попередня модель. Схоже, компанія не збирає вносити радикальні зміни, і зробила акцент на новому процесорі і ОС Android 11.

Як повідомляв Знай.uа, глава NASA хоче повернути Плутону статус планети. Дивно, але раніше та ж людина виступала за те, що зробити Плутон карликовою планетою.

Також Знай.uа повідомляв, вірус Джокер заразив мільйони Android-смартфонів за допомогою додатків, під які шкідливий код маскувався.