Хакери з угрупування DopplePaymer привітали SpaceX і NASA з першим запуском керованої людиною ракети, а потім відразу оголосили, що заразили пристрій одного з ІТ-підрядників NASA.

В опублікованому сьогодні повідомленні в блозі банда здирників DopplePaymer повідомила, що вона успішно проникла в мережу Digital Management Inc. (DMI), компанії з Меріленда, що надає керовані ІТ-послуги та послуги кібербезпеки за запитом.

Секретні файли NASA, zdnet

Згідно з прес-релізом компанії, список клієнтів DMI включає кілька компаній зі списку Fortune 100 і багато урядові установи, у тому числі NASA.

Неясно, як глибоко проникли в мережі DMI хакери з DopplePaymer, час їх злому і скільки мереж клієнтів їм вдалося зламати. Три представника DMI не відповіли на телефонні дзвінки з ZDNet з проханням прокоментувати цю статтю.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Секретні файли NASA, zdnet

Здається очевидним те, що вони взялися за файли, пов'язані з НАСА, що свідчить про те, що вони порушили інфраструктуру, пов'язану з НАСА, в DMI.

Для підтримки своїх тверджень оператори DeopplePaymer розмістили 20 архівних файлів у “темному інтернеті”.

Архіви включають в себе все, від кадрових документів до планів проектів, як видно з скріншоту, зробленого ZDNet для одного з файлів. Відомості про співробітників, включені в ці файли, що відповідають загальнодоступним записів LinkedIn.

Крім того, банда DopplePaymer також опублікувала список з 2583 серверів і робочих станцій, які, як стверджують хакери, є частиною внутрішньої мережі DMI і які вони зашифрували і тепер хочуть отримати за них викуп.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що мародери у США вкрали 50 рідкісних авто, вартістю від 60 тисяч доларів за кожну. Дивно, але поліція не стала шукати викрадені авто, так як у неї є справи куди важливіші.

Як повідомляв Знай.uа у США масово відкликають нові автомобілі Ford Mustang. Повідомляється, що з-за неправильного розташування камери, у зв'язку з чим деякі функції для допомоги водіння можуть працювати некоректно, що може призвести до аварій в подальшому.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple просить власників iPhone оновити свою ОС до актуальної версії. За заявами компанії, оновлення виправляє небезпечну вразливість, якою можуть скористатися хакери.