Генеральний прокурор Арізони Марк Брнович подав в суд на Google. Він звинувачує компанію в незаконному стеженні за місцем розташування користувачів Android без їх згоди навіть у ситуаціях, коли функція відстеження була відключена вручну. нагадаємо, що подібне відбувалося в 2019 році, коли користувачі виявили, що навіть відключення відстежень позиції геолокаціі в смартфоні ні до чого не призводить, а дані про місцезнаходження користувача продовжують вирушати на серверах пошукача.

смартфон, фото Pxhere

У позові стверджується, що Google продовжувала відстежувати місце розташування у фоновому режимі для певних функцій, таких як прогноз погоди і веб-пошук, а також при використанні браузера Chrome, навіть після того, як користувач відключив відстеження місця розташування в додатку. Однак, повністю відключити стеження можна, але для цього потрібно “покопатися” у налаштуваннях смартфона, і зробити кілька маніпуляцій. Для пересічного користувача ця задача може виявитися надто складною.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Повідомляється, що за законами штату Арізона Google можуть оштрафувати в розмірі 10 000 доларів за кожне порушення.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти з DxOMark перевірили iPhone 11 на якість звуку. На диво, смартфон впорався з усіма завданнями, і навіть зайняв 5 місце в списку. Не дивно, що він є найбільш продаваним смартфоном за 2020 рік.

Як повідомляв Знай.uа компанія Tesla знизила ціни на свої авто. На деякі з моделей діє знижка в 2500 доларів, а на деякі й зовсім 5 тисяч доларів, що досить непогано, враховуючи популярність електрокарів.

Також Знай.uа повідомляв, що учені виявили останки мамонтів, які загрузли в болоті. Що дивно, на цьому болоті була побудована військова база, але це не завадило археологам зробити сенсаційне відкриття.