Найчастіше NFC використовується для безконтактної оплати покупок за допомогою смартфона або смарт-годин. Однак, експерти відзначили, що у цій функції з'явиться нова можливість, і її зможуть впровадити у свої гаджети Apple, Samsung, LG та багато інших виробників.

смартфон у руках, фото: pxhere

Учасники NFC Forum взяли специфікацію бездротової зарядки (WLC), що передбачає зарядку бездротовим способом невеликих гаджетів і пристроїв від смартфона або іншого пристрою, обладнаного модулем NFC. Заявлена потужність передачі енергії до 1 Вт. Правда, цієї потужності мало, щоб зарядить смартфони, але початок вже покладено. У теорії, це дозволить відмовитися від технології бездротової зарядки, але тільки в тому випадку, якщо NFC зможе заряджати гаджети рекордно швидко.

Голова NFC Forum Коічі Тагава (Koichi Tagawa) зазначив, що бездротова зарядка NFC дозволяє повністю позбутися від будь-яких роз'ємів і зробити пристрої ще компактніше. Правда, коли це станеться - невідомо.

смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft виплатить 100 000 доларів тому, хто зможе зламати ядро Linux, яка розробила сама компанія. По суті, компанія просить хакерів зламати свою систему захисту, щоб уникнути злому в майбутньому, закривши можливі уразливості в системі.

Як повідомляв Знай.uа, автомобілі Tesla обзаведуться функцією відеоконференції. Не секрет, що всередині салону біля дзеркала заднього виду розміщені камери, які можуть знадобитися для відеоконференцій. Tesla анонсувала таку функцію, але коли конкретно вона з'явиться - невідомо.

Також Знай.uа повідомляв, бюджетний смартфон від Samsung перевершив за якістю знімків навіть iPhone 11 Pro Max. Сам по собі смартфон отримав далеко не кращу начинку, але от роботу фронтальної камери експерти оцінили.