Астрономи виявили незвичайну подвійну систему з білих карликів J2322+0509. Зірки дуже близько розташовані одна до одної, що є ознакою щодо швидкої за космічними мірками катастрофи. На щастя Землі поки що таке космічне явище не загрожує.

Космос, фото Pixabay

Вчені стверджують, що виною близькості між цими космічними об'єктами є гравітаційні хвилі. За розрахунками, з-за втрати енергії через 6-7 мільйонів років білі карлики зіткнуться з утворенням одного масивного білого карлика.

Правда, довести їх наявність не вийде із-за недостатнього розвитку технологічного прогресу, а от помітити їх вплив вийде лише в 2034 році.

Гравітаційні хвилі були вперше зареєстровані 14 вересня 2015 року на двох детекторах-близнюках лазерної інтерферометричної гравітаційно-хвильової обсерваторії LIGO, розташованих в Лівінгстоні (штат Луїзіана) і Хэнфорде (штат Вашингтон) у США. Втім, зробити точні заяви вийде лише через десяток років.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Космос, фото: Pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія BMW випустила серію настільних ігор для тих, хто хоче весело провести з сім'єю час. Безкоштовні ігри і на офіційному сайті компанії їх можна скачати роздрукувати на папері.

Як повідомляв Знай.uа, Steam показали, чим займаються геймери. Компанія знову побила рекорди за популярністю. Одночасно в бібліотеку відеоігор заходять мільйони геймерів.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Asus використовує передову технологію для своїх процесорів. Відомо, що рідкий метал допомагає знизити температуру нагрівання процесора, правда, ця технологія в новинку на ринку чіпсетів для пристроїв.