Фахівці Університету Цинциннаті створили портативну лабораторію, яка працює через смартфон, автоматично підключаючи його в кабінет лікаря через спеціальний додаток, розроблений UC. Дослідження опубліковано в Nature Microsystems & Nanoengineering.

Лабораторія може діагностувати інфекційні захворювання, такі як коронавірус, малярія, ВІЛ або хвороба Лайма, а також депресію і занепокоєння.

Потрібно просто розмістити одноразову пластикову лабораторну мікросхему в роті і потім вставити її в спеціальний отвір для перевірки слини. Пристрій автоматично передає результати лікарю пацієнта через клієнтську програму UC, створену для миттєвих результатів.

смартфони

Професор Каліфорнійського університету Чонг Ан і його дослідницька група використовували пристрій для перевірки малярії. Однак його можна використати і для інтелектуального тестування на предмет наявності численних хронічних або інфекційних захворювань.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Продуктивність порівнянна з лабораторними випробуваннями. Вартість доступна, а пристрій зручний для користувача. Його створили таким чином, щоб будь-хто міг ним користуватися без навчання або підтримки. Весь тест проводиться на чіпі автоматично. Вам не потрібно нічого робити. Це майбутнє особистої охорони здоров'я", - зазначив Чонг Ан.

Нагадаємо, у Німеччині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом дитини.

Як повідомляв портал Знай.uа, 73-річна таїландка, яка змогла вилікуватися від пневмонії, викликаної китайським коронавірусом, розповіла про хід хвороби.

Також портал Знай.uа писав, що пранкер на борту літака влаштував "спалах" коронавіруса.