До Землі рухається небезпечний астероїд розміром з футбольне поле. Астрологи говорили про велику ймовірність того, що в цьому році Земля зіткнеться з астероїдом 2006 QV89, діаметром до 50 м. Чекати на його появу варто сже у вересні.

Вчені вирахували, що 2006 QV89 перетне орбіту з Землею 9 вересня 2019 року. Астрономи оцінювали можливість зіткнення астероїда з Землею 1 до 7 тис. - приблизно 0,00014%. Це вважається дуже високим показником в рейтингу ризиків Європейського космічного агентства (ESA).

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У той же час, вчені не бачили цей астероїд з 2006 року - з тих пір, як його було відкрито. Тоді астрономи спостерігали за ним десять днів, після чого він віддалився від Землі. Через його невеликий розмір за астероїдом можна спостерігати тільки поруч із Землею.

Астрономи з Європейської південної обсерваторії провели відповідні розрахунки та з'ясували можливе місце розташування 2006 QV89.

Після вивчення цієї ділянки неба виявилося, що сам астероїд не такий великий, як вважалося раніше, це означає, що його еліптична орбіта йде трохи під іншим кутом - не перетинаючи майбутнє місце розташування Землі.

Нагадаємо, Маск планує зупинити смертельно небезпечний астероїд

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, японський зонд успішно сів на астероїд, що зможе знищити все живе

Також Знай.ua писав, НАСА підтвердило плани здійснити подорож на астероїд, що володіє різноманіттям ресурсів, які можуть повністю знищити економіку на Землі.