Фахівці Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA провели другу посадку зонда на астероїд Рюгу - це навколоземний астероїд з групи Аполлона. Раніше "бомбили" за допомогою вибухових речовин.

Про це повідомляється на офіційному сайті JAXA.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зонд сів на поверхню космічного об'єкта о 5:30 за київським часом. Його місією було зібрати зразки ґрунту для аналізу після вибуху. Мета - дослідження наслідків зіткнення з астероїдом інших небесних тіл. Після аналізу в космосі осколки астероїда будуть доставлені на Землю для подальшого вивчення.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Перші фото астероїда показали, що після вибуху матеріали всередині нього відрізняються від тих, які знаходяться на поверхні.

Цей астероїд розміром майже, як дев'ять футбольних полів. Він є потенційно небезпечним для планети Земля та людства.Шматок астероїда навіть досяг Землі. І вчені мали рідкісну можливість вивчити те, що за одну мить могло закінчити всю історію людської цивілізації. Найбільший фрагмент метеорита завважки 654 кілограми підняли з дна озера. Але ударні хвилі обійшли кілька регіонів Росії і Казахстану. Потужність вибуху оцінили від 300 до 500 кілотонн, тобто приблизно в двадцять разів більше за бомбу в Хіросімі.

Попри всі нинішні технології людство перед космічною загрозою залишається безпорадним. І як би хто не хизувався своїми міжконтинентальними балістичними ракетами з ядерним боєзарядом - вони здатні вбивати лиш людей. Жодна з наявних ракет знищити астероїд нездатна.

Нагадаємо, як астрономічні явища вплинуть на здоров'я українців.

Як повідомляв Знай. ua, в Антарктиді "випарувалася" таємнича база Гітлера, навіть супутники NASA безсилі: епічні кадри.

Також Знай. ua писав, що повне сонячне затемнення показали з орбіти.