Будь-які електронні пристрої випромінюють незначне випромінювання, що цілком нормально, однак якщо воно присутнє у великих кількостях, то це негативно позначається на здоров'я користувачів.

Найчастіші симптоми: це головні болі, що виникають після кількох годин спілкування по телефону. Вчені компанії Statista днями опублікували дослідження, яке пролило світло на те, що смартфони Xiaomi і OnePlus мають високий рівень випромінювання радіації.

Xiaomi

На тлі цього багато шанувальників цих компаній стали переживати. Адже виходить, що користуватися продуктами цих компаній – досить небезпечно. У зв'язку з цим, в справу втрутилася компанія Xiaomi, яка розповіла про високий рівень радіації в своїх продуктах. Найбільш сильне випромінювання виходить від моделей Mi A1, Mi Max 3, Mi Mix 3 і Redmi Note 5, які були випущені півтора року тому.

Як стало відомо від компанії Xiaomi, яка прокоментувала таку інформацію, її смартфони абсолютно безпечні для людей і будь-яких інших живих істот, оскільки вони повною мірою відповідають всім вимогам для продажу по всьому світу. До прикладу, кожен телефон Xiaomi, випущений за останні роки, продається в таких регіонах світу, де є певні обмеження Ради Європейського Союзу. Вони свідчать, що рівень радіації не може перевищувати 2,0 Вт на кілограм.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Для порівняння, в моделі Mi A1, яка була визнана самою радіоактивною серед всіх смартфонів на ринку, даний показник становить 1,75 Вт на кілограм, говорить компанія Xiaomi.

Це означає, що кожен з її телефонів в повній мірі безпечний для використання, оскільки рівень радіації в них знаходиться в допустимих межах. Для порівняння, в моделі Samsung Galaxy S9 рівень випромінювання знаходиться на позначці в 0,29 Вт на кілограм, а у LG G7 на рівні 0,17 Вт на кілограм. Тому, всі існуючі зараз на ринку смартфони, які взяли участь у тестуванні Statista, абсолютно безпечні.

Нагадаємо, В Росії випустили Tsar-phone Vladimir: золотий корпус з православним хрестом за 115 тисяч

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Xiaomi запатентувала унікальний екран без вирізів і отворів

Також Знай.ua" писав про те, що Анонс Meizu M9 Note: на ринок виходить головний конкурент Redmi Note 7