Схоже, компанія Huawei вирішила не обмежуватися у своїх пристроях чіпами власного виробництва Kirin і готує ще одну лінійку процесорів під назвою Pikiu. Варто відзначити, що ці напрацювання компанії не будуть використовуватися в смартфонах компанії.

Huawei подала заявку на товарний знак Pikiu в EUIPO (Бюро інтелектуальної власності Європейського Союзу). Він відноситься до дев'ятої категорії, яка включає чіпи і чіпсети для планшетів, смартфонів, дисплеїв, модемів, розумних годинників та інших засобів комунікації. Судячи з усього, компанія хоче скласти конкуренцію Xiaomi на ринку розумних пристроїв, серед яких годинник, планшети, модеми, та інші пристрої, які користуються популярністю.

Не виключено, що процесори Pikiu будуть використовуватися в складних смартфонах. Нагадаємо, перша модель виробника дебютує 24 лютого у рамках виставки MWC 2019 в Барселоні. Хоча їй приписують флагманську платформу Kirin. У будь-якому випадку, ціна за девайс буде просто величезною. Приміром, гнучкий смартфон від Samsung буде продаватися за ціною від 1500 доларів.

Популярні новини зараз

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Показати ще

Можливо, нова SoC займе місце в середньому сегменті і замінить процесори Qualcomm і MediaTek в бюджетних смартфонах.

Нагадаємо, що корейська компанія Samsung запатентувала ігровий смартфон. Крім топової начинки, він отримає гнучкий корпус, який можна складати як книжку. Серед іншого, ціна девайс буде просто величезною, і інсайдери повідомляють, що вона перевалить за 1500 доларів. Подивимося, девайс з'явиться на прилавках, або це черговий непотрібний патент компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Роскомнагляд в черговий раз зганьбився після наїзду на Google. Повідомляється, що з-за порушень законів Росії Google зобов'язаний виплатити штраф. Однак, мова йде про суму в 500 тисяч рублів, що дуже мало для пошукача. Куди простіше заплатити невелику суму грошей, ніж дотримуватися законів Росії.

Знай.uа писав, що суд став на бік Apple в розглядах між яблучної корпорацією і Qualcomm. Нагадаємо, що продажі iPhone заборонили як в Китаї, так і в Німеччині. І все ж, суд відхилив кілька заяв про порушення чотирьох патентів. Схоже, що Apple скоро вирішить цю справу на свою користь.