Астероїда Ultima Tule, який знаходиться на межі Сонячної системи, досяг космічний зонд New Horizons.

Зазначається, що зонд запустили більше 12 років тому. Про це повідомляє офіційна сторінка NASA в Twitter.

"Досягнувши астероїда Ultima Tule в поясі Койпера зонд встановив рекорд - ще жоден дослідний космічний апарат не досягав таких віддалених від Землі об'єктів. Астероїд знаходиться на відстані не менше 6,5 млрд кілометрів від Землі", - йдеться у повідомленні.

Також вказується, що дослідницька станція наблизилася до космічного тіла на відстань приблизно 3,5 тис. кілометрів. Наразі зонд не закінчив передачу отриманих даних на Землю.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

У 2019 році апарат New Horizons продовжить вивчення об'єктів в поясі Койпера, який вважається умовною межею Сонячної системи.

На майбутнє заплановано, що зонд покине межі системи. Дослідник повинен завершити свою роботу в 2026 році, коли закінчаться запаси палива, яке живить прилади.

Нагадаємо, що європейський орбітальний зонд «Марс-Експрес» передав фото величезних покладів льоду і снігу на марсіанському кратері Королева.

Вчені зробили аналіз отриманих фото і впевнилися, що перед ними – ніщо інше, як доказ присутності води на Марсі. Вчені і раніше знали про те, що на Марсі є крижані покриви, але тоді ці висновки були зроблені на користь того, що вони присутні лише під поверхнею або на полюсах.

Зонд запустили ще у 2003 році, щоб дізнатися більше інформації про воду на Марсі. «Марс-Експрес» займається вивченням причин випарів величезних кількостей води, яка коли-то покривала частина Марса. Це були цілі ріки, озера і моря. До того ж, зонд займається відстеженням супутника Марса – Фобоса.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Марс атакує десятки НЛО, в руки уфологів потрапило секретне відео.

Також Знай.uа" писав про те, що подорож в Космос зможе тривати роками.