Виявилося, що кнопка заборони стеження в Windows 10, насправді, фейкова. Хоча поборотися зі стеженням можна, змінивши вручну файл реєстру, йдеться в статті Lifehacker.

Щоб переконатися, що операційна система стежить за вами, відкрийте налаштування Windows 10, перейдіть в розділ "Конфіденційність" і відключіть всі пункти в своїй історії активності.

Якщо ви через кілька днів відвідайте онлайн-панель конфіденційності Windows, то побачите, що деякі програми, мультимедіа та навіть історія відвідувань продовжують відображатися.

Ймовірно, система просто не вважає більшість даних конфіденційними, привласнюючи їм статус діагностичних. На думку ж користувачів, дії Microsoft порушують прийнятий Європейським союзом регламент GDPR. Звичайно, ці дані можуть бути видалені вручну, але той факт, що вони взагалі відслідковуються, не дуже хороший для Microsoft.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Відомо, що користувач Reddit під ніком a_potato_is_missing знайшов обхідний шлях, який блокує можливості Windows і Windows Store по відстеженню активності вашого ПК. Метод працює шляхом редагування значень у вашому реєстрі Windows, щоб заблокувати трекер активності через файл .REG.

Детальніше про метод можна прочитати на сайті Reddit. Його суть зводиться до того, що ви вручну відкриваєте файл реєстру і міняйте в ньому одне зі значень для трекера активності з 1 на 0.

Нагадаємо, що одне з налаштувань приватності Windows 10 дає можливість відмовитися від відправки журналів активності в Microsoft. За замовчуванням ця опція є завжди включеною, однак власник комп'ютера може самостійно її деактивувати. Щоправда, як вдалося з'ясувати, що ця функція операційної системи працює не зовсім так, як заявляє її розробник.

Як повідомляв портал "Знай.uа" популярний перекладач Google Translate навчився перекладати документи.

Також "Знай.uа" писав Google Translate додали нейронний переклад для української мови.