Ще в минулому році використання додатків для смартфонів, пов'язаних зі стилем життя, зросло на 174%. Серед таких додатків на завантажувальних платформах типу Play Market або App Store окреме місце займають психологічні сервіси. Про це розповіла психолог Марина Двірник, передає Gazeta.ua.

"Найчастіше - це щось на кшталт електронних книг з самодопомоги. Завдяки їм можна детальніше почитати про агресію, тривожність, депресію, самооцінку, стрес, оцінити власні симптоми і скористатися рекомендаціями щодо освоєння важких станів" Марина Двірник

Так, наприклад, мобільний додаток "What's Up?" містить зручно організовану інформацію та мотиваційні цитати. Він також дозволяє вести щоденник своїх настроїв і позитивних та негативних звичок.

"Функція моніторингу емоцій - це ще один найпоширеніший інструмент самодопомоги. Завдяки програмам "Daylio" і "Puncher" можна зрозуміти, які види повсякденної активності супроводжують певні емоції. Можна запланувати частіше робити те, що надихає, а не пригнічує, і відслідковувати зміни" Марина Двірник

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Також серед психологічних додатків можна виділити "ігрові". Вони допомагають сконцентруватися на тренуванні уваги, пам'яті, уяви, або просто відволіктися від негативних переживань. Серед них - "Lumosity". Крім ігор, в ньому є невеликий медитативний курс з аудіо.

"Один із різновидів смартфон-додатків психологічного напряму - чати. Там можна поділитися своїм ускладненням і програма почне "листуватися" з Вами, щоб як можна краще зрозуміти потреби. За таким принципом працюють програми "Youper" і "Woebot", навчаючи користувача основ конструктивного мислення та контролю своїх переживань" Марина Двірник

Варто виділити додаток "Vivian: Free Personal Psychotherapist", в якому представлена віртуальна 3-D версія психотерапевта. Цей бот імітує ситуацію справжнього спілкування. Через аналіз аудіоповідомлень програма надає майже моментальні голосові відповіді.

Нагадаємо, що видалення кеша від невикористовуваних програм дозволить прискорити роботу системи вашого смартфона.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо найбільш ненажерливі Android-додатки.

Також портал Знай.uа писав, що всі нові програми відтепер дотримуються політики конфіденційності розробників у App Store.