Щотижня останні місяці розробники Paradox Tinto публікували щоденники та скріншоти карти зі своєї нової гри, яку всі називають Europa Universalis 5, хоча офіційно вона називається Project Caesar.

Цього тижня вони показали одну із найскладніших частин ранньої сучасної Європи – Священну Римську імперію. Шанувальники історичних стратегій давно чекали на це, але все одно були здивовані рівнем деталізації.

Карта Священної Римської імперії у Europa Universalis 5 / фото: Paradox Forum

Карта неймовірно докладно показує мозаїчне поєднання князівств, курфюрстів, єпископств, вільних міст та інших політичних утворень Священної Римської імперії. Це не зовсім держава, а скоріше політична структура, яка настільки заплутана, що для її розуміння можна прочитати десятки книг.

Уявити, як це працюватиме у відеогрі, що моделює суспільство з 1337 року, складно. У Paradox кажуть, що у грі буде 357 різних країн, тоді як у Europa Universalis 4 було менше 100 країн Священної Римської імперії. Це рівень деталізації, який сам собою міг би бути окремою стратегічною грою.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Показати ще

Карта в Europa Universalis 5 / фото: Paradox Forum

У EU5 ця складна карта буде частиною гігантської пісочниці для історичної стратегії. Розробники також зазначають, що деякі з цих маленьких країн матимуть свої правила розподілу земель між спадкоємцями.

Якщо хочете побачити більше карт регіону, включаючи населення, виробництво та детальніші карти імперської політики, загляньте на форуми Paradox і перегляньте Tinto Maps #12.

Нагадаємо, рідкісний "золотий" картридж для Nintendo виставили на аукціон

Раніше ми писали про те, що х удожник Bethesda несвідомо злив те, що відбуватиметься в The Elder Scrolls 6

Читайте також: розробник Silent Hill створює "найстрашніший хорор"