Дослідники з Центру передового досвіду трансформаційних метаоптичних систем (TMOS) ARC працювали над полегшенням та поліпшенням приладів для нічного бачення. Вони помітили, що наявні системи, які часто складаються з великих та дорогих пристроїв, не завжди підходять для звичайних користувачів.
Тому вони створили нову плівку, яка є неважким пристроєм, що легко можна закріпити на оправах окулярів практично будь-якої моделі. Це рішення має потенціал застосування у різних галузях.

Окуляри, фото ochkov.net

Наприклад, у повсякденному житті, воно може бути корисним для людей, що вигулюють своїх вихованців у темну пору доби, дозволяючи краще бачити навколишню обстановку в умовах недостатнього освітлення.
Також це може покращити безпеку на дорозі, забезпечуючи водіям більш чітке уявлення про ситуацію на дорозі у темний час доби. Більше того, для пішоходів, особливо в містах з обмеженим освітленням, це може означати можливість безпечного пересування вночі.

людина в окулярах

Ключовою особливістю цієї нової технології є здатність фіксувати як видиме, так і інфрачервоне світло в одному зображенні. Це забезпечує більш повне та точне уявлення про навколишнє середовище в умовах низького освітлення.

На відміну від традиційних систем нічного бачення, які часто обмежуються або видимим або інфрачервоним світлом, нова технологія дозволяє об'єднати обидва спектри, що призводить до більш якісного та повного зображення.

Нагадаємо, зайшли з морозу в приміщення і осліпли: як зробити так, щоб окуляри не запітніли

Популярні новини зараз

Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми

Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки

Головне за 16 червня: супермаркети не приймають купюри, друге подорожчання електроенергії та блокування карток українців

Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом

Показати ще

Раніше ми писали про те, що лінзи та окуляри змагаються за кохання ваших очей: як зробити вибір на користь здоров'я?

Вам буде цікаво дізнатися найкращі способи догляду за окулярами: прослужать не один рік