Колекція Metal Gear Solid, запущена у жовтні 2023 року, стала справжнім скарбом для фанатів цієї культової серії. Хоча в ній є кілька прогалин, які розчарували побутових геймерів, вона все одно містить неабияку дозу чудових ігор, які визначили жанр наприкінці 90-х і 2000-х роках.

Одним із цікавих моментів цієї колекції є можливість розблокувати унікальні предмети, які роблять повторне проходження гри цікавішим.

Metal Gear Solid / фото: Kotaku

Для тих, хто пройшов Metal Gear Solid вперше або переглядає його через роки, ці предмети можуть стати справжнім відкриттям.

1. Наприклад, багато хто, можливо, не знає, що після завершення гри можна отримати доступ до режиму New Game Plus.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Показати ще

Просто загляньте у свої збережені ігри, і ви побачите "Dock", виділений помаранчевим кольором. Завантажте цю гру, і ви зможете почати нову пригоду зі збереженими бонусами та предметами.

Один з таких предметів – бандана, яку ви отримуєте, подолавши тортури Оцелота і гарантувавши таким чином порятунок Меріл. Як тільки у вас з'явиться бандана, ви можете насолоджуватись нескінченними боєприпасами.

Це значно полегшить битви з босами та інші сцени бойових дій, зробивши проходження гри ще більш захоплюючим.

Metal Gear Solid / фото: Kotaku

2. Пережити тортури Оцелота і вибратися з камери в Metal Gear Solid - це ще та задача, і кожен, хто коли-небудь грав у цю гру, пам'ятає цей напружений момент.

Ми розповімо вам деякі трюки, які допоможуть вам у цьому досягти успіху.

  1. Як тільки почнеться тортура Оцелота, вам потрібно буде моментально натиснути кнопку дії (кружок PlayStation, B на Xbox, A на Switch) якнайшвидше.
  2. Найнадійніший спосіб це зробити – це використовувати незвичне становище контролера. Спробуйте покласти його на долоню лівої руки і взяти його за центр, повернувши контролер так, щоб кнопка дії була спрямована вниз. Це допоможе вам швидше натискати кнопку та успішно завершити тортуру.
  3. Коли ви опинитеся в камері після тортур, відразу ж зателефонуйте Отакону за кодеком. Він надішле вам трохи їжі та пляшку кетчупу.
  4. Коли охоронець повернеться, щоб перевірити вас, швидко натисніть квадрат на PlayStation (X на Xbox, Y на Switch), щоб зробити вигляд, що Снейк тече кров.
  5. Коли охоронець зайде, щоб вас перевірити, швидко атакуйте його або зламайте шию та виберіть із камери.

Metal Gear Solid / фото: скріншот Youtube

Якщо ви вирішите підкоритися під час тортур, Меріл загине, але ви отримаєте стелс-камуфляж, який зробить Снейка невидимим для охоронців та камер.

І пам'ятайте, що після проходження гри кілька разів ви отримаєте цифрову камеру і навіть смокінг Снейка, що додасть ще більше різноманітності та задоволення від гри.

Раніше ми писали про те, що S ony засвітила анонси найочікуваніших ігор 2024 року: Tekken, The Last of Us та багато інших новинок