Цілих 26 довгих років знадобилося фантам культової Doom 2, щоб одному з них нарешті вдалося побити, здавалося б, неможливий рекорд зі швидкісного проходження початкового рівня гри.

Ще в 1998 році досвідчений спідраннер подолав перший рівень Doom 2 за рекордно короткий час і ось, після 26 років спроб і думок про те, що цей результат неможливо перевершити, знайшовся геймер, який зумів побити його рекорд.

Про цей новий рекорд пишуть на порталі Kotaku.

Doom

Рівень "Entryway" з Doom 2, по суті, є звичайним коридором з двома поворотами і дверима.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Усередині крихітного рівня є кілька ворогів, і на цьому все, тому його проходження рядовим геймером рідко займе більше хвилини часу.

26-річний рекорд належав Томасу Пілгеру, який колись пройшов локацію за 5,97 секунд, що скоротили до 5 секунд, оскільки Doom не показує повний час. Це означало, що щоб перевершити Пілгера, потрібно було скоротити час на 0,97 секунди.

Рекорд "Doom 2", скріншот: YouTube

Це виявилося напрочуд складним завданням, адже "Entryway" настільки маленький, що знайти можливість "оптимізації" його проходження хоча б на кілька кадрів здавалося неможливим. Роками співтовариство шанувальників гри вигадувало та тестувало різні методи та тактики, які, втім, не давали бажаного результату.

І ось, геймер під ніком 4shockblast зрозумів, що для досягнення мети можна використовувати дуже важкий спідранерський маневр під назвою "Thing Running", який по суті дозволяє відштовхнутися від одного з ворогів на початку рівня і використовувати це прискорення, щоб швидше пролетіти за поворот.

У суботній вечір, 6 квітня, використовуючи всі багаторічні напрацювання спільноти фанатів Doom та власну знахідку, 4shockblast здійснив неможливе – "пробіг" перший рівень Doom 2 за 4 секунди.

Як повідомляється, новий рекордсмен виконав цей дивовижний забіг після приблизно 100 000 невдалих спроб, що лише додає ваги його досягненню.

Цікаво, чи з'явиться колись сміливець, який спробує перевершити і це неймовірний час.

Нагадаємо, у Китаї створили чат-бот для "спілкування" з померлими: можуть пообіцяти зустріч на небесах.

Раніше повідомлялося, Baldur's Gate 4 - буде: автор признався, що запланував на продовження.

Також, Genshin Impact: витік розповів про новий тип Безодні в 4.7 оновленні.