Новини про нову лінійку відеокарт GeForce RTX 50 від NVIDIA викликали справжній ажіотаж серед ентузіастів ігор та технологій. Згідно з очікуваннями партнерів компанії, анонс нових відеокарт має відбутися вже в четвертому кварталі 2024 року, що, безперечно, викликає інтерес і збуджує фантазію.

Судячи з повідомлень, поточна лінійка відеокарт GeForce RTX 40 вже повністю сформована, а прискорені версії RTX 40 SUPER, випущені в січні 2024 року, заповнили всі прогалини.

NVIDIA / фото: Wccftech

Це означає, що увага розробників тепер звернена наступне покоління відеокарт.

Інсайдери підтверджують, що першими моделями лінійки RTX 50 стануть GeForce RTX 5090 та GeForce RTX 5080, які можемо чекати до виходу вже до кінця цього року.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Щодо їх характеристик, попередні витоки говорять про те, що флагманська модель буде заснована на графічному процесорі GB202 з 512-бітною пам'яттю.

NVIDIA / фото: NVIDIA

Передбачається, що вона матиме 192 потокових мультипроцесора з 24576 обчислювачами. Слід зазначити, що GeForce RTX 5080, можливо, буде побудований на базі GB203 із ще більшою кількістю функціональних модулів.

Однак варто пам'ятати, що всі ці дані поки що не підтверджені офіційно, і характеристики нових відеокарт можуть бути змінені.

Але враховуючи, що моделі GeForce RTX 4090 та GeForce RTX 4080 були представлені наприкінці вересня 2022 року, очікувати на оновлення продуктів від NVIDIA цілком логічно. А нові моделі GeForce RTX 50, безумовно, викликатимуть хвилювання серед геймерів та технологічних ентузіастів у всьому світі.

Раніше Знай.ua писав, Nvidia оголосила, що йде епоха відеокарт GeForce GTX 16 - розпродаватимуть залишки

Якщо ви пропустили, дізнайтеся, що шість культових ігор вже вийшли на Xbox у березні: геймери змогли дочекатися "Diablo IV" та "Evil West"