При виборі між OLED і QLED телевізорами важливо враховувати особливості кожної технології.

Приміром, OLED-панелі вирізняються здатністю до самопідсвічування кожного пікселя, що дозволяє досягти глибокого чорного кольору і вражаючого контрасту. Це робить картинку особливо яскравою і натуральною.

OLED 8К від LG

Проте, OLED-екрани мають свої мінуси: вони коштують дорожче, споживають більше енергії порівняно з QLED і можуть страждати від проблеми вигоряння пікселів при тривалому використанні.

З іншого боку, телевізори на базі QLED технології пропонують різні види підсвічування, включаючи Direct LED, Mini-LED та Micro-LED. Моделі з Direct LED можуть бути більш доступними, але вони страждають від проблем з нерівномірним освітленням екрану та можливими світловими витоками.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Натомість, QLED дисплеї вирізняються своєю довговічністю і високою яскравістю, пропонуючи доступніші варіанти телевізорів із цією технологією.

Samsung QLED

Враховуючи всі фактори, OLED телевізори ідеально підійдуть для кінолюбителів, які цінують якість зображення і готові інвестувати в топову технологію. QLED моделі будуть відмінним вибором для тих, хто шукає яскравий і довговічний телевізор за більш привабливою ціною.

Також хочемо нагадати, що українцям показали, як заблокувати рекламу на смартфоні. Якщо вимкнути функцію стеження додатків, то персоналізована реклама не турбуватиме. Нова функція, що з'явилася на IOS, не дозволяє компаніям використовувати особисті дані на смартфоні для аналізу попиту та реклами.