Науковці з Університету Бірмінгема, що у Великобританії, розробляють новітній діагностичний метод для виявлення раку ротової порожнини за допомогою інноваційного розумного гідрогелю, повідомляє Medical Xpress.

Цей гідрогель, розроблений доктором Ручі Гуптою та її колегами з Школи хімії, є біосумісним і здатним концентрувати та маркувати білки за допомогою флуоресцентного маркера одним кроком, що робить його ефективним для діагностики з метою виявлення білків із низькою концентрацією у невеликих зразках.

Діагностику мають проводити лише кваліфіковані лікарі, fleming

Гідрогель забезпечує захоплення білка через флуоресцентний маркер, що до нього прикріплений. Під впливом світла білок, тепер з'єднаний із флуоресцеїном, вивільняється з гелю.

Перші дослідження гелю, опубліковані минулого року у виданні Analyst, продемонстрували, що гель забезпечує коефіцієнт концентрації у 236 разів з референсним білком (стрептавідіном), і 50% білків у гідрогелі були вивільнені протягом 100 секунд експозиції до ультрафіолетового світла.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

лікарня

Розроблений доктором Гуптою гель має певні переваги порівняно з існуючими діагностичними методами. Він вимагає значно менше етапів, ніж аналізи на основі ELISA або попередня концентрація за допомогою намистин і електрофорезу, і може бути виконаний при кімнатній температурі.

Тако читачам варто пам'ятати, що гастрит - ще не вирок: як правильно жити та харчуватися, якщо виявили хворобу. Гастрит – неприємна хвороба, яка заважає повноцінно та з насолодою проживати життя. Однак від такої неприємної хвороби є методи лікування.