У Саудівській Аравії під час презентації нового гуманоїдного робота сталася неприємна ситуація, що викликала чималий резонанс у суспільстві.

Під час публічної демонстрації винаходу, робот Мухаммед надав неналежну дію щодо журналістки, яка була поруч. Мухаммед був одягнений у традиційний саудський одяг і міг спілкуватися арабською та англійською мовами.

Під час самої презентації поруч із Мухаммедом стояла репортер телеканалу Al Arabiya Равія Кассем, яка, мабуть, знімала сюжет про це. На відеозаписі можна побачити, як у якийсь момент робот раптово простягає руку вперед і зачіпає Кассем нижче за спину. У відповідь на це журналістка різко обертається перед ним, піднімає долоню, наче застерігаючи її, але згодом продовжує свою розповідь.

Після розповсюдження цього відео в соціальних мережах користувачі почали звинувачувати робота в некоректній поведінці та неналежному фізичному контакті з репортером.

Популярні новини зараз

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Втім, представники компанії QSS, що створила Мухаммеда, надали пояснення цієї ситуації. За їхніми словами, робот був "цілком автономним" і працював "незалежно від прямого контролю з боку людини". Вони також зазначили, що всі присутні, включаючи журналістів, були заздалегідь поінформовані про необхідність дотримуватися безпечної відстані від роботи під час демонстрації.

Нагадаємо, не лише смартфони та ноутбуки: якою могла бути машина від Apple

Як повідомляв "Знай.uа", вчені забили на сполох через загрозу ІІ: як не дати йому стерти знищити людство

Знай.ua писав, юність в око потрапила: круті функції старих "мобілок", про які мало хто пам'ятає