Південнокорейський геймер опинився в центрі уваги після того, як Верховний суд країни підтвердив вирок до одного року та шести місяців ув'язнення за відмову від обов'язкової військової служби.

Цікаво, що пристрасть до відеограв PUBG: Battlegrounds стала ключовою причиною цього рішення.

Kar98k, PUBG, скріншот з відео

Як це сталося? Закон у Південній Кореї говорить, що всі придатні до дій чоловіки повинні прослужити в армії щонайменше 18 місяців.

Суд прийняв рішення відкинути твердження хлопця, який вирішив пропустити армію, говорячи, що має свої особисті переконання проти війни і насильства.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Але стало відомо, що він не зробив жодних кроків для поширення або реалізації своїх принципів поза сферою відеоігор, наприклад, участь у діяльності некомерційної організації, що бореться з насильством або антивоєнною діяльністю.

PUBG, скріншот з відео

Забавний факт: при цьому хлопець у суді зізнався, що він фанатіє від PUBG, де головна ідея – вбивати віртуальних персонажів зброєю.

Суд прийняв це до уваги, підкреслюючи розрив між відмовою від військової служби через антивоєнні переконання та захоплення віртуальними бойовими іграми.

Хлопець сказав, що відмовляється йти на військову службу, де "лютують несправедливі накази", і що військовий закон ігнорує права людини.

Але суд відповів, що порушення прав людини та несправедливі накази не мають фундаментального зв'язку з військовою підготовкою і посадив його до в'язниці.

Нагадаємо, забудь думати про ноутбук: ASUS зібралася випустити друге покоління ROG Ally у 2024 році

Раніше ми писали про те, що злили трейлер Five Nights at Freddy's: творець не проти, і зробив анонс

Крім того, Знай.ua повідомляв, Sony перенесе найкращі ігри з PlayStation 5 на ПК: геймери затамували подих в очікуванні новинок