Цього року Індія планує запустити в космос гуманоїдного робота-жінку на ім'я В'ємітра .

Про це заявив міністр науки і технологій Джітендра Сінгх в інтерв'ю The Independent. Запуск робота-астронавта запланований на третій квартал 2024 року в рамках підготовки до майбутньої пілотованої місії Gaganyaan. Вона відбудеться вже наступного року з екіпажем із трьох осіб на борту.

Космос, скріншот: Youtube

Метою Gaganyaan є продемонструвати можливості людини у космічному просторі. Астронавти проведуть близько трьох днів на навколоземній орбіті заввишки 400 км. у 5-тонній капсулі. Після цього корабель повернеться на Землю і наводиться в Індійський океан.

Робот В'ємітра розроблений для імітації людських функцій та взаємодії із системами життєзабезпечення космічної капсули, пояснив міністр Сінгх.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

В індійському космічному агентстві сподіваються, що саме польоти роботів допоможуть краще зрозуміти вплив невагомості та радіації на організм людини під час тривалих космічних місій.

Космос, скріншот: Youtube

Так що в майбутніх польотах такі роботи-помічники будуть допомагати екіпажам стежити за параметрами в кораблі, керувати приладами, реагувати на запити та виконувати інші завдання.

Нагадаємо, вчені дізналися, чи є життя за межами Землі – це відкриття лякає

Як повідомляв "Знай.ua", Земля зупиниться? Вчені дізналися, що станеться з нами, якщо раптом планета перестане обертатися

Знай.uа писав, головний біль під час магнітних бур - вигадка? Лікар пояснив, чи є у нас "зв'язок із космосом"