Кіберзлочинці можуть довго жити у тіні цифрового світу, але є явні ознаки, які можуть вказувати на присутність хакерів у вашому телефоні. Про це розповіла професійний хакер Лаура Канкаала.

Часто ваш телефон може поводити себе досить дивно і це може бути ознакою простої несправності. Але деякі дзвіночки вказують на те, що телефон вже вам не належить.

Скрін, відео YouTube телефон

Ознака №1

На екрані гаджета може з’являтись крапка. Таке стається дуже рідко і може вказувати на те, що на смартфон була встановлена хитра програма, яка може зчитувати особисті дані. Для Андроїд крапка може бути червоного кольору, а для Айфона – помаранчева. Це може з’являтись, коли у смартфоні використовується мікрофон, або камера. Також може бути запущене шкідливе програмне забезпечення, яке здатне шпигувати за людьми.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Що робити в такому випадку

Щоб уникнути неприємностей, варто переглянути свої додатки та видалити не потрібні. Спробуйте скинути налаштування телефону та запустіть скан на віруси та шкідливі програми.

Телефонні шахраї, ілюстративне фото

Ознака №2

Однією з ознак шкідливої присутності – нагрівання телефону. Це відбувається через передачу даних про місцезнаходження, або записи розмов. Тож, якщо ви помітите, що телефон нагрівається, або швидко розряджається без причини, варто перевірити всі свої додатки та видалити дивні, або не потрібні.

Щоб уберегтись від хакерів, варто завантажувати лише перевірені додатки та файли, в джерелах яких ви впевнені на 100%.

Нагадаємо, портал Знай інформував, чому шкідливо спати вдень і що потрібно писати перед сном: 5 правил висипання

Раніше на порталі Знай повідомлялося, постраждають навіть ваші нащадки: експерти розповіли, чому пластикові електрочайники загрожують здоров'ю

Також, наш портал інформував, перепади напруги зимою: українцям розповіли, як уникнути проблем із технікою