Для наших читачів, які люблять прикрашати свій смартфон різноманітними аксесуарами є дуже корисна інформація. Справа в тому, що згодом силіконові чохлі, або як їх ще називають "бампери", втрачають свій колір. Іншими словами "тьмяніє" або "темніє" силікон.

Цього разу один із українських блогерів показав, за допомогою яких домашніх засобів можна почистити свій силіконовий чохол.

Чистка чохла із силікону, скріншот: YouTube

Як очищати силіконовий чохол лимонним соком

Один із найлегших способів відновити прозорість кейсу і прибрати з його поверхні сильний бруд і жовтизну - лимонний сік або лимонна кислота, розведена з розрахунку 2 чайні ложки на 1 склянку (200 мл) води.

Щоб розібратися з тим, як почистити чохол від жовтизни лимонним соком, знадобиться лише вичавити один лимон. Видавлений сік потрібно нанести на потемнілі або брудні поверхні приблизно на 25-30 хвилин. Після цього потрібно протерти всі сліди мікрофіброю або м'якою губкою, а потім промити в чистій проточній воді і залишити до повної просушування.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Чистка чохла із силікону, скріншот: YouTube

Як відмити прозорий чохол содою

Плями від фарби або клею, що з'явилися на силіконовому кейсі, можна видалити за допомогою пасти харчової соди. Але цей спосіб необхідно використовувати з обережністю, тому що сода є сильним абразивом і може сильно нашкодити матеріалу або навіть залишити помітні подряпини. Тому для зменшення ризиків та зниження абразивності найкраще в суміші з содою використовувати миючий засіб.

Щоб вирішити питання з тим, як відмити прозорий чохол від сильних забруднень, з соди знадобиться приготувати пасту, що чистить. Для цього знадобиться поступово додавати до содового порошку теплу воду, доки не вийде кашка. Як зазначалося раніше, зниження абразивності можна використовувати неагресивні миючі засоби.

Склад, що вийшов після змішування, потрібно обережно нанести товстим шаром на брудні поверхні чохла. У такому стані футляр повинен залишатися до повного висихання пасти на його поверхнях, а потім усунути його мікрофібровою серветкою або м'якою губкою. Після всіх процедур залишається промити поверхні чохла у проточній воді та дочекатися його повного висихання.

Чистка чохла із силікону, скріншот: YouTube

Як чистити силіконовий кейс зубною пастою

Аналогічно содовому розчину, добрим засобом для усунення бруду на чохлах для смартфонів є зубна паста. Так само, як і при використанні гумки, тут підійде виключно класична біла паста, в ідеалі без вмісту абразивних і додаткових активних частинок.

Так само, як і соду, її потрібно нанести на брудні поверхні футляра товстим шаром, а потім залишити його до висихання. Після цього потрібно видалити всі залишки, а потім обмити чохол у проточній воді та висушити.

Як не можна чистити силіконові чохли для телефону

Перед очищенням захисного футляра від забруднень, необхідно обов'язково запам'ятати кілька простих правил, яких важливо дотримуватись при роботі з силіконом.

Найголовніше — не використовувати надмірно агресивні хімічні речовини та сильні абразивні засоби, а також жорсткі губки, щітки чи наждачний папір, наприклад. Це дуже важливо, оскільки застосування таких методів може призвести до непоправних ушкоджень.

Нагадаємо, розбирати не доведеться: 3 підручні засоби, які легко приберуть бруд з клавіатури.

Раніше повідомлялося, геймери біжать із CS2, не чекаючи вирішення проблем: що не так з грою.

Також, слухають, читають та запам'ятовують: як відключити шпигунські програми на смартфоні.