Кожен із нас хоч раз, але відчував на собі силу "закону підлості". Одним із його проявів може бути розрядка телефону в дуже невідповідний момент. Буває, що не вистачає часу зарядити гаджет так, щоб вистачило на весь день.

Тим не менш, існують прийоми, які допомагають провести прискорену зарядку. Щоб прискорити заряджання телефону, важливо використовувати потужний зарядний пристрій, зняти чохол, знизити яскравість і навіть увімкнути режим польоту.

Один із українських блогерів, який часто ділиться корисними порадами щодо сучасних "гаджетів", розповів, як прискорити зарядку. Важливо врахувати, що ці поради не впливають на те, який у вас телефон – "яблучний" чи Android.

Зарядка для телефона, фото: Знай.ua

Потужний та оригінальний блок живлення

Якщо ви хочете швидко зарядити свій iPhone, можна скористатися зарядним пристроєм для iPad. Цю корисну пораду можна застосувати і до смартфонів на платформі Android. Але цей лайфхак не підходить для дешевих китайських зарядних пристроїв.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Хоча вони здатні забезпечити швидку зарядку телефону до 100%, але можуть негативно позначитися на терміні служби акумулятора, пошкодити телефон або планшет. Замість швидкого заряджання телефону ризикуєте залишитися без пристрою, якщо виберете модель, що не підходить до телефону.

Смартфон. Фото: скрін youtube

Переведіть пристрій в авіарежим

Одна з найбільших навантажень на батарею - мережевий сигнал, який споживає енергію, коли пристрій заряджає. Як правило, чим сигнал гірший, тим швидше розряджається батарея. У районі з поганим показником заряджання телефону займає більше часу.

Як швидко зарядити телефон на Android? Для цього перед підключенням до зарядного пристрою переведіть пристрій у режим польоту. Це може скоротити час, необхідний для повної зарядки, на 25%. Для цього просто проведіть вниз по панелі повідомлень і торкніться піктограми польоту.

Смартфон. Фото: Youtube

Зніміть чохол

Чохли, особливо із щільної гуми, можуть спричинити нагрівання батареї. Смартфони працюють на літій-іонних акумуляторах, які мають тривалий термін служби за умови, що вони не перегріваються.

Якщо потрібно швидко зарядити телефон, виконайте такі рекомендації: Зніміть чохол з пристрою, незалежно від його матеріалу. Заряджання буде відбуватися набагато швидше, якщо для якісного охолодження телефону немає перешкод. Помістіть смартфон або планшет у прохолодне місце під час заряджання.

Зберігання мобільного телефону, скріншот: YouTube

Вимкніть телефон

Якщо телефон вимкнено, він буде заряджатися набагато швидше. Ніщо не споживатиме енергію батареї в процесі заряджання. Якщо ви вважаєте, що коли екран неактивний, телефон не діє, помиляєтеся.

Багато послуг та програм працюють постійно у фоновому режимі та споживають енергію. Звичайно, вимикання телефону має свої недоліки: не зможете приймати термінових дзвінків або повідомлень. Але якщо ви хочете зарядити пристрій за 15 хвилин, просто вимкніть його під час заряджання.

Повербанк. Фото: скрін youtube

Використовуйте повербанк

Якщо потрібно підзарядити телефон у дорозі, повербанк може бути порятунком. Багато блоків живлення пропонують таку ж вихідну силу струму, як і настінна розетка, а в деяких випадках навіть більше. Хоча телефон може заряджатися швидше з виходом у два ампери, переконайтеся, що USB-кабель витримує додаткову потужність.

Зарядка телефону. Фото: Youtube

Уникайте бездротової зарядки

Бездротова зарядка зручніша, оскільки не потребує використання додаткових кабелів. Однак, якщо швидкість заряджання в пріоритеті, не заряджайте гаджет дистанційно, а підключіть до мережі через шнур.

Зазвичай бездротова зарядка пропонує значно повільнішу зарядку, ніж її провідний аналог. Швидкість поповнення акумулятора може падати на 50% у порівнянні з кабелем.

Нагадаємо, лише дві хвилини: як зберегти старий мобільний телефон, який залишився для підстрахування.

Раніше повідомлялося, поки завантажить відео в TikTok – можна заснути: користувачі скаржаться на нову проблему з iPhone 15.

Також, тонка, на 1 ТБ та без дисководу: Sony презентувала нову версію PlayStation 5.