За цей рік у соціальних мережах пройшов один дуже цікавий лайфгак, за допомогою якого буцімто можна посилити пропускну потужність Wi-Fi роутера. Суть такої поради полягає в тому, щоб ставити на маршрутизатор саморобну антену, а також відкрутити від неї "рідну" пластикову.

На думку фахівців, такі "лайфгаки" можуть сильно нашкодити роутеру. Деякі умільці радять одягнути на антену Wi-Fi ророутерутера алюмінієву банку з-під Кока-Коли (ну чи Пепсі, кому що подобається) стверджуючи, що це посилить сигнал роутера.

Один з українських блогерів, який часто ділиться технологічними лайфхаками, вирішив людям допомогти розібратися, і розповів, чому так робити не потрібно.

Роутер, скріншот: YouTube

Потужність роутера за допомогою банки не можна збільшити

Умільці заради клікбейтного заголовка стверджують, що ваш домашній роутер стане потужнішим – потрібно лише правильно розрізати алюмінієву банку та надіти на антену. Але це міф – щоб збільшити потужність будь-якого радіопередавача, потрібно фізично лізти у схему та змінювати кінцевий каскад підсилювача потужності.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Лайфгак із банкою коли, скріншот: YouTube

Часто у Wi-Fi роутерах потужність йде з великим запасом і умільці справді можуть посилити сигнал. Тільки тут є нюанс – це заборонено законом, тому потужність маршрутизатора обмежена, зважаючи на закони країни, куди він поставляється.

Wi-fi роутер. Фото Freepik

Це може зашкодити Wi-Fi роутеру у певних випадках.

Наприклад, якщо банку матиме фізичний контакт з антеною роутера, то опір антени зміниться, що може призвести до перегріву і навіть до повного виходу пристрою з ладу.

Також сучасні Wi-Fi роутери, напхані різними технологіями, можуть неправильно інтерпретувати подібну імпровізовану антену і якість зв'язку буде погіршена. А неправильне розташування банки, теоретично, може призвести до відображення власного сигналу назад на каскади роутера, що в результаті призведе також до зниження якості зв'язку.

Нагадаємо, припиніть бити роутер, він образиться: як покращити сигнал без рукоприкладства.

Раніше повідомлялося, зі зв'язком навіть у блікаут: українцям розповіли, що потрібно знати перед можливими відключеннями світла.

Також, не поспішайте купувати iPhone 15: у мережу злили подробиці про нову лінійку від Apple.