Не потрібно нічого купувати, є кілька лайфхаків, які здатні посилити сигнал роутера.

Роутер, який роздає Wi-Fi, повинен знаходитися в центрі будинку. У таких умовах хвилі розподілятимуться рівномірно, досягаючи всіх куточків будинку.

Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube

Також фахівці радять не розміщувати роутер на підлозі. Краще його поставити на підвищення, інакше значна частина хвиль піде до сусідів знизу.

Сигналу Wi-Fi можуть заважати побутові прилади, що знаходяться поруч з роутером. Для того щоб перевірити який саме – відключайте по черзі кожен із приладів та звертайте увагу, чи змінюється сигнал роутера. Так ви зможете приблизно розуміти, що саме впливає на сигнал і переконайтеся, що справа зовсім не на тому, що виникала якась технічна проблема.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Устаткування слід розміщувати подалі від маршутизатора, адже це знижує потужність сигналу. Якщо маршрутизатор має дві антени, можна направити одну вертикально, а іншу горизонтально – спрямовані таким чином, вони краще передадуть сигнал.

Роутер "Укртелеком", скриншот: YouTube

Спробуйте різні положення антени роутера та досвідченим шляхом визначте, яке положення є оптимальним для хорошого сигналу.

Якщо попередні способи були не зовсім ефективними, придбайте окремий адаптер, який зможе посилити сигнал вай-фай. При покупці обладнання звертайте увагу на знімні елементи, які в разі чого можна буде замінити більш потужними.

Нагадаємо, що зігрій свого "дружка": як не зіпсувати новий смартфон на морозі.

Раніше ми повідомляли, що збережіть нерви та гроші: поради, які прискорять роботу вашого смартфона.