Багато з наз в останні півтора роки стикалися з проблемами, такі як швидкість мобільного інтернету, поганий прийом сигналу і навіть різкий розряд батареї смартфона. Однією з причин таких незручностей експерти називають неправильне налаштування сім-картки.

Один з українських блогерів, який часто ділиться технологічними порадами, розповів, як налаштовувати цей пункт, а також пояснив, на які моменти варто звернути увагу, пише GSMinfo.

SIM-карта. Фото: Youtube

Якщо у вашому гаджеті встановлені дві сім-карти, одна з яких використовується тільки для дзвінків (наприклад робоча), можна зробити так, щоб смартфон розряджався повільніше.

Для цього відкрийте установки - SIM-картки та мобільні мережі - SIM-картка для розмов - Переважний тип мережі - Тільки 2G.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Потім відкрийте меню "Точки доступу (APN)" і переконайтеся, що в пунктах "Протокол APN" та "Протокол APN у роумінгу" встановлено значення IPv4/IPv6.

SIM-карта. Фото: скриншот Youtube

Також у цьому меню знаходиться пункт "Канал", в якому більшості користувачів буде встановлено значення "Не вказано" (на розсуд системи).

Користувач може вручну обмежити перемикання смартфона між різними частотами, але для цього потрібно зрозуміти, які частоти відповідають за той чи інший тип зв'язку.

NR - 5G мережі (актуально для мешканців кількох міст)

LTE - 4G інтернет, зв'язок VoLTE

HSPAP, HSPA, HSUPA, HSDPA, UMTS - 3G з'єднання

EDGE та GPRS - 2G (без інтернет з'єднання)

Інші пункти відповідають за роботу в мережах CDMA, які в Україні практично не використовуються.

Для наступного налаштування потрібно виміряти швидкість інтернету будь-яким зручним способом.

Поверніться до параметрів точки доступу APN і в пункті "Тип аутентифікації" змініть значення на CHAP - Ще - Зберегти, повторно проведіть вимірювання швидкості інтернету і якщо приросту немає, встановіть режим PAP.

Раніше можна було вносити зміни до пункту APN (зміна імені), але тепер це не має сенсу через відсутність різниці у методах підключення.

Нагадаємо, ціни на iPhone 15 Pro у світі: де новенький гаджет обійдеться найдешевше, а де - дорожче.

Раніше повідомлялося, що не кожен зможе це витримати: як би виглядала Cyberpunk 2077, якби її створювали розробники Starfield.

Також, у "Last of us" з'явився конкурент: у мережу проник тизер серіалу Fallout, фанатам показали головне.