Автовиробники докладають всіх зусиль, щоб зменшити ймовірність того, що хакери вкрадуть їхні автомобілі. Але це безперервна битва між людьми, які створюють системи для транспортних засобів, і тими, хто хоче їх експлуатувати. На щастя для Тесли, останню пару ненавмисних недоліків, відомих комп'ютерним типам як "експлойти", виявив дослідник безпеки, який з радістю поділився своїми відкриттями, а не Група викрадачів, які люблять електромобілі з крилами сокола.

Читайте Знай в Google News!

Wired повідомив про дослідника безпеки Леннерта Воутерс з Університету Левена в Бельгії. Він виявив пару вразливостей, які дозволяють досліднику не тільки потрапити в Model X, але також запустити її і виїхати. Воутерс повідомив про вразливість Tesla ще в серпні, і автовиробник повідомив, що встановлення бездротового виправлення на постраждалі автомобілі може зайняти місяць. З боку Воутерса дослідник заявляє, що він не буде публікувати код або технічні деталі, необхідні для того, щоб хто-небудь ще здійснив цей злом. Він опублікував відео, що демонструє роботу системи.

Щоб вкрасти Model X за лічені хвилини, необхідно використовувати дві уразливості. Воутерс почав з комплекту обладнання вартістю близько 300 доларів, який знаходиться в рюкзаку і включає недорогий комп'ютер Raspberry Pi і модуль управління тілом Model X( BCM), який він купив на eBay. Саме BCM дозволяє використовувати ці експлойти, навіть якщо вони виходять не від цільового автомобіля.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Нагадаємо, що контролер з приставки від Microsoft зможе працювати зі смартфонами і планшетами Apple. У теорії, це дозволить грати в мобільні ігри з максимальним комфортом, не купуючи додатковий контролер, якщо у вас вже є в наявності Xbox.

Як повідомляв Знай.uа, NASA відправила новий супутник для поліпшення процесу прогнозування погоди. До того ж, супутник здатний по хвилях в океані визначити ймовірність тайфуну, що може врятувати величезну кількість життів людей.

Також Знай.uа повідомляв, додаток Airbnb для оренди житла зливає дані користувачів китайському уряду. Відзначимо, що Facebook та інші соцмережі не працюють на території Китаю, так як вони не згодні зі словом даних китайському уряду.