Apple і Google виключили популярну гру Fortnite зі своїх магазинів додатків після того, як розробник гри представив план прямих платежів, який обходить їх платформи.

Apple і Google отримують 30% -ву частину доходів від покупок всередині додатків в іграх, що довгий час було проблемою для розробників.

Fortnite \\ скріншот гри

Fortnite безкоштовний, але користувачі можуть платити за ігрову екіпіровку, таку як зброя та скіни. Його Розробник, Epic Games, повідомив у своєму блозі в четвер, що представляє платежі Epic Direct, план прямих платежів для iOS від Apple і Google Play. Epic заявила, що це та сама платіжна система, яку вона вже використовує для обробки платежів на комп'ютерах ПК, Mac та телефонах Android.

Apple і Google заявили, що сервіс порушує їхні правила.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

"Epic включила в свою програму функцію, яка не була розглянута і не схвалена Apple, і вони зробили це з явним наміром порушити правила App Store щодо платежів в додатках, які застосовуються до кожного розробника, який продає цифрові товари або послуги", - Apple йдеться в заяві.

Fortnite \\ скріншот гри

Google заявив, що Fortnite залишиться доступним на Android, але не через його магазин додатків. Користувачі Android можуть завантажити додаток з інших магазинів додатків, хоча зазвичай це не варіант для користувачів iPhone.

Зазначимо, що Epic Games вже подала на Apple в суд.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google додасть в більшість Android-смартфонів виявляти землетруси. Система буде працювати за допомогою відправлення моментних даних на сервер, де вони будуть оброблятися. У разі, якщо система прийме цю активність за землетрус - повідомлення відразу ж розійдеться на пристрої в тому регіоні.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple випустить оновлення iOS 13.6 яке хоч і не додало нових функцій, але виправить докучливі баги, які були присутні в попередніх версіях.

Також Знай.uа повідомляв, що Ілон Маск показав прототип ракети, яка буде перевозити перші 100 осіб на Марс для колонізації. За повідомленнями глави SpaceX, ракета матиме аж 120 метрів висоти, і це разом з опорами для двигуна.