НАСА та його міжнародні партнери призначили членів екіпажу для Crew-2, який стане другим польотом космічного корабля “SpaceX Crew Dragon” на Міжнародну космічну станцію в рамках програми комерційних екіпажів НАСА.

в космосі, фото:CNN

Астронавти НАСА Шейн Кимбро і Меган Макартур будуть виконувати функції командира і пілота космічного корабля, відповідно, для місії. Астронавт JAXA (Японське агентство аерокосмічних досліджень) і астронавт Акіхіко Хошіде ЄКА (Європейське космічне агентство) Томас Піску приєднаються в якості фахівців місії.

Запуск Crew-2 заплановано на весну 2021 року після успішного завершення як випробувального польоту НАСА SpaceX Demo-2, який повинен повернутися на Землю 2 серпня, так і запуску місії SpaceX Crew-1 НАСА, яка заплановано на кінець вересня. Астронавти Crew-2 будуть залишатися на борту космічної станції протягом приблизно шести місяців в якості членів екіпажу експедиції разом з трьома членами екіпажу, які будуть запускати з допомогою російського космічного корабля "Союз". Збільшення складу екіпажу космічної станції до семи членів - порівняно з попередніми шістьма - дозволить НАСА ефективно подвоїти обсяг наукових досліджень, які можна проводити в космосі.

космос, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Варто відзначити, астронавт Європейського космічного агентства (ESA) вперше з 2011 року полетить у космос не з російською місією, а на борту ракети SpaceX.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi запатентувала унікальний смартфон, в якому можна ховати бездротові навушники. По суті, він здатний бути чохлом для них, і навіть заряджати в разі необхідності. Проте, за межі випробувального центру цей гаджет навряд чи вийде.

Як повідомляв Знай.uа політик із США назвав Маска лицеміром, так той виявився проти грошових виплат жителям США, хоча сам отримав від держави мільйони доларів для підтримки бізнесу.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 покажуть публіці вже дуже скоро. Інсайдери з'ясували, що презентація запланована аж на 8 вересня 2020 року.