Кожен рік Google випускає нову версію операційної системи Android. Google випустив першу збірку Android 11 Developer Preview в лютому. Раніше в цьому місяці Google представила першу бета-версію Android 11 і докладно розповів про кращих функціях, які сподобаються користувачам і розробникам. Однак тепер ми дізналися, що три з кращих функцій Android 11 будуть доступні не на кожному пристрої Android.

Android, gettyimages

Програма сумісності Android складається з декількох автоматизованих наборів тестів і набору правил, перерахованих у документі визначення сумісності Android (CDD).

В CDD Google перераховує програмні і апаратні функції, які виробники пристроїв “ПОВИННІ” реалізовувати, тільки “НАСТІЙНО РЕКОМЕНДОВАНІ” для реалізації або “НЕ ПОВИННІ” реалізовувати. Якщо функція вказана як “ПОВИННА” реалізовувати, то виробник пристроїв повинен додати цю функцію, інакше він не зможе відправляти додатка Google на свої пристрої. Якщо функція вказана як реалізація “НЕ СЛІД”, то виробник пристроїв не може додати цю функцію або не може пов'язувати додатки Google. Нарешті, якщо функція вказана як “НАСТІЙНО РЕКОМЕНДОВАНА”, то виробник пристроїв вирішує, чи вони хочуть реалізувати цю функцію. CDD є постійно мінливих документом, навіть до його публікації щороку після публічного випуску нової версії Android. Залишилося тільки стежити за списком, щоб з'ясувати, які саме смартфони отримають всі оновлення.

відеопрогравачі на iOS і Android, скріншот з відео

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що раніше дизайнери Google хотіли зробити смартфон Google Pixel 4 з дизайном, як у iPhone 11. Правда, з деяких причин він з'явився на полицях в іншому дизайні. Повідомляється, що дизайнери шукали оптимальний форм-фактор і розташування кнопок і камер, щоб зробити смартфон максимально зручним.

Як повідомляв Знай.uа експерти виявили відразу 47 шкідливих додатків в Google Play. Їх варто негайно видалити зі смартфона, так як вони можуть красти особисті дані з пристрою, а також показувати нав'язливу рекламу.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft готує велике оновлення для Windows 10. І зміни торкнуться не тільки функціоналу, але і зовнішнього вигляду.