Як ви можете бачити на анімації вище, захід на Урані - це насичена лазур, яка перетворюється в королівський синій з бірюзовими відтінками. Цей синьо-зелений колір походить від взаємодії сонячного світла з атмосферою планети. Коли сонячне світло, що складається з усіх кольорів веселки, досягає атмосфери Урана, водень, гелій і метан поглинають більш довгу червону частину світу. Короткі хвилі синього і зеленого світла розсіюються, коли фотони відбиваються від молекул газу та інших частинок в атмосфері. Подібне явище робить небо Землі блакитним в ясний день.

Джеронімо Виллануева, вчений-планетолог з Центру космічних польотів імені Годдарда НАСА в Гринбелте, штат Меріленд, створила симуляції заходу, створюючи комп'ютерне засіб моделювання для можливої майбутньої місії на Уран, крижану планету у зовнішній сонячній системі. Одного разу, зонд може спуститися в атмосферу Урану, за допомогою інструменту Вильянуэвы, який допоможе вченим інтерпретувати вимірювання світла, які покажуть його хімічний склад.

Щоб перевірити точність свого інструменту, Вільянуева змоделювала відомі кольору неба Урану і інших планет, деякі з яких показано вище.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний месенджер Viber отримав купу крутих функцій завдяки оновленню. Тепер у користувачів є можливість листуватися в “секретній кімнаті”, в якій зникають повідомлення через час.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск раптово продав один зі своїх маєтків за 29 мільйонів доларів. Досить непогане вкладення, так як роками раніше він купив його в 16 мільйонів доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з NASA змогли довести, що на плутоні існував океан. Правда, це було дуже давно. Однак, рельєф поверхні підказав вказав на наявність океану в минулому.