В людському масштабі речі в Сонячній системі, здається, досить статичні. У космічному масштабі все поступово розвалюється. Планети дуже і дуже повільно віддаляються від Сонця; і більшість лун повільно віддаляються від своїх планет в процесі, званому приливним прискоренням.

планета Земля, фото: catalogmineralov

Тому той факт, що супутник Титан повільно віддаляється від своєї планети - Сатурна - зовсім не незвичайний. Але астрономи знайшли щось дійсно дивовижне: зовнішня міграція Титану відбувається швидше, ніж очікувалося - приблизно в 100 разів швидше.

Це говорить про те, що своєрідна місяць сформувалася набагато ближче до планети під час народження Сонячної системи 4,5 мільярда років тому і за минулі роки мігрувала на відстань близько 1,2 мільйона кілометрів (746 000 миль) від планети.

“Це означає, що місячна система Сатурна і, можливо, її кільця сформувались і розвивалися більш динамічно, ніж вважалося раніше”.

Популярні новини зараз

Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці

Показати ще

Місячне затемнення, фото: Pxhere

Будемо сподіватися, що з Місяцем справи трохи інакше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що люксовий китайський седан Genesis G80 загорівся прямо серед автомагістралі. Правда, причини пожежі поки не повідомляється, але варіантів кілька. Зазвичай, таке відбувається або з вини авто, або з вини самого водія. На щастя, водій не постраждав.

Як повідомляв Знай.uа iOS 14 подарує власникам iPhone ще одну круту функцію. Тепер стічні програми зможуть записувати дзвінки, але про це повинні бути попереджені обидва абонента. Такі закони США.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi відмовилася від оновлень 15 моделей смартфонів. Тепер користувачі гаджетів, які випустили до 2018 року не зможуть оновитися до актуальної версії ОС.