У майже неживому басейні гейзерів Норріс на території Єллоустонського нацпарку в грибах виду Pisolithus arhizus проживають бактерії, які вміють "поїдати" багато токсичні речовини та робити при цьому енергію. Про це повідомили експерти з NASA. В теорії, такі бактерії можуть допомогти знищити токсичні отході при виробництві, що позитивно вплине на єкологию у всьому світі.

Вчені, скріншот: YouTube

Гриб пизолитус фарбувальний часто зустрічається в лісі, але, як з'ясувалося, також поширений в місці, де не можуть вижити ні дерева, ні навіть більшість мікробів. Живучість цих бактерій здивувала навіть вчених.

до Речі, в цій незвичайній екосистемі виявили та 2 нових види бактерій, так що вчені можуть бути на порозі революційного відкриття.

Вчені, фото freepik

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Вченим залишається з'ясувати, який процес змушує гриби і мікроби в них виробляти енергію для життєдіяльності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft показала, якою буде Windows 10 вже в 2021 році. Звичайно, зміни будуть як візуальні, так технологічні. Змінений дизайн і перероблені програми повинні збільшити комфорт від використання цієї ОС на ПК.

Як повідомляв Знай.uа, інсайдери розповіли, які iPhone отримають оновлення iOS 14. На щастя оновлення до нової ОС отримають ті моделі, які отримали iOS 13. Серед них і 6S iPhone.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Nokia хоче увірватися на ринок телевізорів. Компанія, яка колись була відомою завдяки своїм кнопковим телефонами вирішила повернутися на ринок електротехніки.