Геологи з США виявили натяки на тектонічну активність на ближній стороні Місяця, які, на їхню думку, виникли нещодавно і можуть тривати навіть сьогодні. Також вчені впевнені, що на Місяці можуть відбуватися зрушення тектонічних плит, як це відбувалося на Землі.

На місяці, фото - NASA

Вони змогли ідентифікувати багато відносно свіжих каменів і валунів по всій поверхні Місяця, що тільки підтверджує їх теорію.

"Існує припущення, що Місяць давно мертва, але ми продовжуємо виявляти, що це не так. Місяць все ще може скрипіти і тріскатися - можливо, в даний час - і ми можемо бачити докази в цих хребтах", - сказав планетарний геолог Пітер Шульц з університету Брауна.

Вчені стверджують, що за те, що відбувається відповідає гравітаційні хвилі Землі.

Популярні новини зараз

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

"Це майже однозначне співвідношення. Це змушує нас думати, що те, що ми бачимо, - це безперервний процес, керований речами, які відбуваються всередині Місяця", - відзначають автори роботи. Можливо, вчені відправлять новий супутник, або ж зонд для вивчення змін на поверхні Місяця.

Рожевий супермісяць в Англії, фото PA MEDIA

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft виплатить 100 000 доларів тому, хто зможе зламати ядро Linux, яка розробила сама компанія. По суті, компанія просить хакерів зламати свою систему захисту, щоб уникнути злому в майбутньому, закривши можливі уразливості в системі.

Як повідомляв Знай.uа, автомобілі Tesla обзаведуться функцією відеоконференції. Не секрет, що всередині салону біля дзеркала заднього виду розміщені камери, які можуть знадобитися для відеоконференцій. Tesla анонсувала таку функцію, але коли конкретно вона з'явиться - невідомо.

Також Знай.uа повідомляв, бюджетний смартфон від Samsung перевершив за якістю знімків навіть iPhone 11 Pro Max. Сам по собі смартфон отримав далеко не кращу начинку, але от роботу фронтальної камери експерти оцінили.