В результаті американських санкцій компанія HUAWEI почала активно розробляти альтернативу сервісів Google. Проте, корпорація хоче завоювати ринок комп'ютерів, так що китайці готують альтернативу Windows 10.

Синій екран смерті Windows, pexels.com

При анонсі HarmonyOS представники HUAWEI заявили, що ця операційна система буде кросплатформним рішенням і зможе працювати на різних пристроях, включаючи розумні годинник, персональні комп'ютери та автомобілі. Слідуючи своєму плану, вже в цьому році китайський гігант має намір випускати персональні комп'ютери під управлінням HarmonyOS 2.0, відмовившись від Windows 10. Подивимося, як ця система буде працювати насправді, так як у Microsoft не вийшло цього домогтися, і Windows 10 поки що працює тільки на комп'ютерах і ноутбуках.

За словами інсайдерів, поки мова йде тільки про випуск таких пристроїв на китайському ринку. Ймовірно, для інших регіонів HUAWEI поки буде використовувати Windows 10.

Синій екран смерті Windows, pexels.com

Популярні новини зараз

Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Показати ще

Компанія займається розробкою нової ОС вже не перший рік, так що незабаром корпорація похвалитися своїми досягненнями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення прошивки iPhone до iOS 13.5 спростить розблокування смартфона в масці. Тепер система працює набагато швидше і продуктивніше, підлаштовуючись під сучасні тенденції. Правда, код-пароль ніхто не відміняв.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Xiaomi обвинуватили в стеженні за користувачами. Виявляється, система смартфона і фірмовий браузер відстежує активність користувачів, дані відправляються на сервери Xiaomi. У компанії говорять, що дані добре зашифровані.

Також Знай.uа повідомляв, що крутий бюджетник Google Pixel 4a засвітився на тестах продуктивності. Як очікувалося, смартфон не буде підтримувати 5G мережу, але отримає величезний приріст у швидкості роботи.