Потенційно небезпечний астероїд 136795 1997 BQ летить у бік Землі. Зовсім скоро, 22 травня, він максимально близько підлетить до нашої планеті. Його розміри можуть нанести величезну шкоду Землі, а також унести величезну кількість життів.

За оцінками астрономів, габарити тіла досягають 1,49 км. Мінімальну відстань до Землі складе трохи більше 6 млн кілометрів. Це ще ближче, ніж пролетів астероїд 136795 1997 BQ в минулому місяці 29 числа. До речі, цей астероїд не є новинкою, адже про нього знаю астрономи вже більше 20 років.

Відкрили об'єкт 16.01.1997 року, незабаром після деяких досліджень його віднести до групи Аполлонов. В цей раз орбіти Землі і космічного “каменю” збігаються, що таїть в собі деяку небезпеку. Вчені сподіваються, що він не змінить свою траєкторію.

Планета Земля, фото Pixabay

В НАСА до небезпечних астероїдів відносять тіла, розміри яких перевищують 140 метрів, а відстань до нашої планети становить менше 7,5 млн км. Рухається до нас об'єкт повністю підходить під ці критерії.

Популярні новини зараз

Головне за 29 вересня: monobank блокує рахунки, за куб заплатимо 104 гривні, а проїзд подорожчає на 50%

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на Евересті з'явився 5G-сигнал. На вершині встановили вежу, яка поліпшить покриття мережі на найближче відстань від вершини.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали, що ігри, які будуть доступні безкоштовно для власників PlayStation 4 цього місяця. Ігор всього дві, але вони досить цікаві, судячи з відгуків критиків і самих гравців.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Sony запатентувала нові навушники, які чудово підійдуть спортсменам, особливо тим, хто носить шоломи. Завдяки унікальній конструкції, вся “начинка” знаходиться трохи нижче, так що контактувати з шоломом ніяк не буде.