Спалах COVID-19 змусив розробників ігор всіх форм і розмірів працювати віддалено, що вплинуло на ряд ігор і великі оновлення у розробці. Bethesda довелося посунути велике оновлення Fallout 76 Wastelanders, тому що робота з дому сповільнила тестування (але зараз воно вийшло), а також MMO Amazon New World, бета Path of Exile 2 і майбутні оновлення Rainbow Six Siege також затримуються.

Baldur's Gate 3

Вплив соціального дистанціювання також відчувається в Larian Studios, яка в даний час працює над Baldur's Gate 3. Керівник Larian Свен Винке сказав New York Times, що гра як і раніше на шляху до випуску раннього доступу в цьому році, але він також визнав, що робота значно уповільнилася.

«В перший же тиждень все пройшло дуже добре, - сказав Винке. «У всіх була вся інформація, яку вони потребували, щоб просто спокійно вийти на роботу з дому».

Проте проблеми почали наростати з часом затягування процесу, оскільки співробітники були змушені вносити більш довгострокові зміни у свої графіки, а зовнішні партнери, які працюють над грою, вносили аналогічні зміни.

Популярні новини зараз

Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку

У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше

Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

Показати ще

«Ми стали помічати більше стресу у зв'язку з комунікаціями. Всі наші дні ми витрачали на спілкування - намагалися вирішувати проблеми, організовувати речі, визначати напрямок», - сказав він.

Потенційно ще більш серйозна проблема для деяких ігор, включаючи Baldur's Gate 3, полягає в тому, що такі аспекти розробки, як захоплення рухів, неможливо виконувати при віддаленій роботі, і навіть озвучування фактично не обговорюється через невідповідності якості запису з місця на місце. Винке сказав, що сподівається незабаром повернутися в студію з усіма необхідними заходами безпеки, природно, але на даний момент «у нас немає рішення для цієї проблеми».

На даний момент Larian працює на 70-80% своєї звичайної продуктивності, і хоча дата випуску ще не оголошена, Винке сказав, що вихід Baldur's Gate 3 планується 2020 року. «Розробка триває», - сказав він. «Ми просто сповільнилися».

Сумна іронія у всьому цьому полягає в тому, що необхідність самоізоляції, викликана епідемією COVID-19, показала підвищений попит на відео ігри. Це видно по Steam, який вперше місяць тому перемахнув позначку у 20 мільйонів одночасних користувачів, а потім 22 мільйони на тиждень, і з тих пір легко перевершив позначку в 23 мільйони користувачів.

Нагадаємо, Знай писав про те, що Fortnite пропонує гравцям одержати чисту лють - стартував новий івент.

Також Знай повідомляв, що Animal Crossing: New Horizons чекає маса цікавих подій - з'явився розклад.

Ну й приємні новини для всіх, кому за 30 - сантехнік Маріо може отримати друге життя на Switch - плани Nintendo злили в мережу.