Трансатлантична команда вчених, використовуючи повторно проаналізовані дані космічного телескопа "Кеплер", виявила екзопланету розміром з Землю, яка знаходиться на орбіті жилої зони своєї зірки - області навколо зірки, де скеляста планета могла б підтримувати воду в рідкому стані. Схоже, ця планета найбільше схожа на нашу Землю. Тепер немає сумнівів, що за межами нашої планети є життя.

Планета Земля, фото Pixabay

Вчені виявили цю планету, названу Kepler-1649c, переглядаючи старі спостереження від Кеплера, які агентство припинило в 2018 році. Проте, вчені в ручному режимі при перегляді фото виявили цю екзопланету, яка сильно схожий на нашу планету.

Цей нещодавно відкритий світ тільки в 1,06 рази більше, ніж наша рідна планета. Крім того, кількість світла, яке він отримує від своєї зірки, становить 75% від кількості світла, що Земля одержує від Сонця - це означає, що температура екзопланети може бути аналогічною температурі нашої планети. Однак, ця планета обертається навколо червоного карлика, які відомі своїми спалахами. Це означає, що жити на цій планеті вкрай складно для будь-якого живого організму.

планета Земля, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережі показали легендарний автомобіль BMW, який врятував компанію від банкрутства. Судячи про увазі, автомобіль виглядає дивно навіть у 60-их роках, коли його випускали. Авто одномісне, а максимальна швидкість досягає 97 миль на годину, що цілком непогано для автомобіля вагою в 300 кг

Як повідомляв Знай.uа компанія Lexus представить обновленній кросовер через 20 років. Повідомляється, що цінник буде відповідним - від 80 до 100 тисяч доларів, так що бюджетних версій очікувати не варто. Японська компанія хоче скласти конкуренцію кроссоверам від Porsche і Lamborghini.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені раптово заговорили про наявність життя на Меркурие. Ця планета не особливо привертала увагу вчених. Але, як виявилося, дуже навіть дарма.