Астероїд Оумуамуа є першим в історії науки міжзоряним космічним об'єктом, який пройшов транзитом через нашу Сонячну систему. Виявлений він був у 2017 році, але його обговорення не вщухають досі. Звичайно ж, вчені і любителі космічних пригод досі сперечаються за його форми. Виглядав він як космічна сигара, а астероїдів подібної форми вченим ще не вдавалося виявити.

Астероїд Оумуамуа

Прихильники змов запевняють, що це космічний корабель, замаскований під астероїд, а корабель був довгастої форми.

Проте вчені за три роки вивчень все ж знайшли правдоподібне пояснення феномену Оумуамуа. На жаль, сценарій з прибульцями не підходить під заяви вчених.

Планета Земля, фото Pixabay

Популярні новини зараз

Пенсіонерам "заморозять" виплати: у жовтні терміново треба звернутись до ПФУ

Ухилянти та втікачі можуть спати спокійно: адвокат розповів про особливості повісток

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Показати ще

"Результати моделювання показали, що Оумуамуа-подібні міжзоряні об'єкти можуть бути сформовані за допомогою припливних гравітаційних сил під час сильного зближення з масивними зірками. В результаті чого матерія з планет буквально виривається і викидається в космічний простір", – пояснює астроном Дуглас Н. К. Лін з Каліфорнійського Університету. Простіше кажучи, астероїд міг прийняти таку форму з уламків після зіткнення, або ж гравітація просто витягнути космічне тіло.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти склали список 10 кращих смартфонів початку 2020 року. Звичайно ж, серед них величезна кількість китайських гаджетів, і це не дивно. До речі, ігровий смартфон з потужним процесором Xiaomi Black Shark 3 теж потрапив в топ.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google воскресить забуті стародавні мови. Компанія розробила сервіс на основі штучного інтелекту, який зможе створити “відсутні ланки” у вивченні стародавніх мов.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія BMW готує до виходу нові кросовери X8 і X8M. Серед іншого, вони будуть конкурентами кросоверами від Aston Martin і Lamborghini.